Skupština KS razmatrat će budžet za 2024. godinu na sjednici krajem novembra

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se dvije tačke i to: Nacrt Budžeta Kantona Sarajevo za 2024. godinu kao Nacrt Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za isti period

10.11.2023. 12:25
  • Podijeli:
Skupstina_KS_foto_UNA1-6538e5cb9cd75.webp Foto: UNA

Prema današnjem zaključku Kolegija, 12. sjednica Skupštine KS će se održati u petak 24. novembra 2023. godine u sali Općine Centar Sarajevo, s početkom u 8 sati.

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se dvije tačke i to: Nacrt Budžeta Kantona Sarajevo za 2024. godinu kao Nacrt Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za isti period.

Vlada i Skupština, upućujući u skupštinsku proceduru Nacrt novog Budžeta u novembru mjesecu tekuće godinu, uz zakonom propisanu javnu raspravu, najavljuju njegovo konačno usvajanje do kraja ove kalendarske godine, u skladu sa Zakonom o budžetima Federacije Bosne i Hercegovine.

Nešto ranije, u skupštinskim klupama naći će se i odluka o potvrđivanju nove vlade, a ova sjednica zakazana je za 15. novembar.

Skupština će se izjašnjavati i o radu Pravobranilaštva Kantona Sarajevo i Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći kao i radu Nezavisnog odbora za isti period.

Izvještaji o radu Odbora za žalbe javnost i Javnog preduzeća "Televizija Kantona Sarajevo" te Izvještaj o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.12.2022. godine također su tačke dnevnog reda ove sjednice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()