Serijal skupštinsko - odbornička kriza, danas prikazuje epizodu ''Mijenjamo brave''

Okreću novu turu, gradski oci

28.06.2023. 19:20
  • Podijeli:

Inspektori Krim policije PU Banjaluka danas su na poziv predsjednika Skupštine grada Ljube Ninkovića bili u Gradskoj upravi. Razlog je mijenjanje brava na dvije kancelarije čime je, prema riječima Ninkovića, onemogućen pristup pečatima i dokumentaciji.

Obje strane, očigledno, guraju svoj interes. Odvojeni u borbi, zajedno u ''možemo šta hoćemo''. I ne može im niko ništa. A svi hoće da ušićare.

''Ne možemo da pristupima računarima, ni radnim procesima, praktično smo onemogućeni da izvršavamo svoje nadležnosti'' - kaže predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.

Koje su, pokazalo se poslednjh dana, postala igra. I to bez granica. I nema joj kraja.

''Predsjednik Skupštine grada koji ne radi mjesecima ne treba da ima ni platu, ni službeni automobil, ni kabinet, ni sekretaricu, apsolutno ništa i zbog toga sam donio odluku da mu se sve to oduzme dok se ne dozove pameti i ne krene raditi svoj posao'' - odgovorio je na Twitteru gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković

Konflikt je, izgleda, postao životna forma. Imaju nas. Biramo ih. Plaćamo ih. I uvijek okrećemo istu turu. Samo što bi ovaj put ceh mogao da plati Olimpijski bazen kojem prijeti zatvaranje, zbog političkog boksa i to bez rukavica.

''To bi bila smrt za sport, smrt za plivanje'' - kaže trener i sportski direktor PK Olymp.

Vrata bazena su danas otvorena. Ali, možda već sutra neće. Dokapitalicaja i dogovori su jedino rješenje.

''Bazen je svojim povjericoima dužan toliko da nema mogućnost ni da nabavlja hlor, ni da nabavi naftu, ni da plati radnike, nema funkcionisanja bazena, jednostavno nemoguće je'' - kaže Čeko.

Željko Jakovljević na Olimpijskom bazenu radi od otvaranja. To mu je dodatni prihod u kućni budžet. Ostane li bez istog:

''Dosta bi mi stvorilo problema da se kompleks zatvori, ali najviše zbog djece bilo bi dobro da obje strane sjednu i dogovore, ako ništa bar zbog te djece'' - kaže za UNA TV radnik Olimpijskog bazena Željko Jakovljević.

Bazen radi u sklopu Akvane, u kojoj je zaposleno 54 radnika, čija je sudbina u rukama onih koji mjesecima unazad vuku uže naprijed - nazad, pa čiji interes na mišiće prevagne. U toj borbi, deblji kraj uvjek izvuku - zna se ko.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()