Šeranić jasan! Svi pacijenti da imaju isti tretman

"To je segment kojeg radimo sa Udruženjem kardiologa Srpske, koje je organizator ovog skupa", rekao je Šeranić.

03.11.2023. 20:05
  • Podijeli:
Alen Šeranić-65453e40a8b08.webp Foto: SRNA

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je večeras da je vizija ovog ministarstva standardizacija usluga kako bi pacijenti koji koriste usluge interventne kardiologije imali isti tretman u cijeloj Srpskoj.

Šeranić je rekao novinarima u Banjaluci, gdje je prisustvovao otvaranju Drugog simpozijuma interventne kardiologije, da ta standardizacija mora biti koordinisana, transparentna i jasna.

"Simpozijum interventne kardiologije je izuzetno važan jer kroz ovakve vrste skupova radimo dalje na razvoju naše mreže interventne kardiologije u Srpskoj. To je segment kojeg radimo sa Udruženjem kardiologa Srpske, koje je organizator ovog skupa", rekao je Šeranić.

On je naveo i neophodnost ulaganja u kadar, kao što se ulagalo u prostor i opremu.

Šeranić je rekao da je interventna kardiologija tercijarni nivo zdravstvene zaštite i da se na seminarima i skupovima razmjenjuju iskustva i o određenim stvarima iz sekundarne prevencije i rada u bolnici, kao i primarne prevencije faktora rizika nastanka kardiovaskularnih oboljenja.

Potpredsjednik Udruženja kardiologa Republike Srpske Nikola Šobot rekao je da je simpozijum organizovan s ciljem unapređenja kardiovaskularne medicine u Srpskoj.

On je naveo da će se na ovom skupu naučiti nešto novo što će se prenijeti u svakodnevnu praksu.

Načelnik Klinike za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Tamara Kovačević Preradović rekla je da je simpozijum počeo praktičnom radionicom gdje su kroz konkretne primjere mladim kolegama pokazane određene dijagnostičke procedure, što ne bi bilo moguće da nije bilo ulaganja u opremu i kadar. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()