Schmidt poručio političarima u FBiH: Ovo vam je zadnji poziv da formirate Vladu

Podsjetio je sve političke aktere na njihovu odgovornost da rade svoj posao

07.04.2023. 12:30
  • Podijeli:
schmidt_obraćanje_una-642ff1d1a5ed6.webp Foto: Una

Christian Schmidt,  vioski predstavnik u BiH kojeg ne priznaju vlasti u Republici Srpskoj  poručio je danas političarima u Federaciji BiH  da ih više neće zvati da im je ovo posljedni poziv da formiraju Vladu Federacije BiH.

“Dakle,  bez obzira na koga se ovo odnosi ovo je zadnji poziv da se u razume.

Očekujem da će se ovo uskoro uspješno riješiti. Neće biti nekog dodatnog konačnog poziva”, poručio je Schmidt.

Podsjetio je sve političke aktere na njihovu odgovornost da rade svoj posao.

“Posebno imajući u vidu da nastavak rada ove Vlade ne bi bio u skladu sa demokratskom praksom i ne bi odražavalo volju birača.

FBiH se nalazi u političkom zastoju, u rascijepu između političkih blokova. Ovdje se radi o borbi političkih stranaka za moć a ne o borbi za opstanak naroda”, kazao je Schmidt.

Ističe da konstitutivni narodi i ostali imaju svoje mjesto na osnovu onoga što je predviđeno Ustavom i to se mora poštovati. Ali ova borba između političkih stranaka koja je borba za nadmoć se mora riješiti. Maksimalistički zahtjevi, entnonacionalističa zastrašivanja neće pomoć i da FBiH  treba da krene naprijed.

“Očekujem da političari dođu do rješenja za prevazilaženja zastoja i da što prije formiraju vladu koja ima podršku parlamentarne većine. To je njihova obaveza prema biračima.

Ukoliko se odgovorni političari odriču ove  odgovornosti opredijeljen sam u namjeri da se poštuje volja građana bez obzhira na vjersku, političku i pripadnost stranci”, poručio Schmidt.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()