Satleru produžen mandat za godinu dana

Evropski savjet podsjeća da je Satler na funkciji od 1. septembra 2019. godine i da je njegov mandat da osigura konstantan napredak u Procesu stabilizacije i pristupanja, sa ciljem "stabilne, održive, mirne i multietničke BiH

20.07.2023. 14:14
  • Podijeli:
Johann Sattler_foto_Armin_Durgut_Pixsell-645aa677e7adc.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Evropski savjet usvojio je danas niz odluka kojima se specijalnom predstavniku EU u BiH Johanu Satleru produžava mandat do 31. avgusta 2024. godine.

Evropski savjet podsjeća da je Satler na funkciji od 1. septembra 2019. godine i da je njegov mandat da osigura konstantan napredak u Procesu stabilizacije i pristupanja, sa ciljem "stabilne, održive, mirne i multietničke BiH, mirne saradnje sa susjednim zemljama i nepovratnog kretanja ka članstvu u EU".

U saopštenju Savjeta EU naglašeno je da Satler podržava sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Osim Satleru, mandati su za 12 mjeseci produženi i specijalnom predstavniku EU na Kosovu i Metohiji Tomašu Sunjogu i specijalnom predstavniku za Južni Kavkaz Toivu Klaru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()