Saliven: Usvojićemo novi model vojnih snaga

Američki zvaničnik istakao je da danas veći broj članica Alijanse izdvaja više od dva odsto svog bruto domaćeg proizvoda za vojnu potrošnju

11.07.2023. 17:12
  • Podijeli:
nato samit reuters-64ace835b717b.webp Foto: Reuters

Članice NATO saveza usvojiće novi model vojnih snaga na samitu u Vilnjusu i sklopiće dogovor o povećanju ulaganja u vojsku, izjavio je savjetnik u Bijeloj kući za državnu bezbjednost DŽejk Saliven.

"Između ostalog, saveznici će usvojiti novi model snaga NATO-a, koji će povećati kapacitet pripravnosti. Saveznici će se saglasiti da povećaju troškove za odbranu i usvoje novo obećanje o ulaganju u odbranu", rekao je Saliven na konferenciji za novinare uoči samita Alijanse.

Američki zvaničnik istakao je da danas veći broj članica Alijanse izdvaja više od dva odsto svog bruto domaćeg proizvoda za vojnu potrošnju ili su na putu da to postignu.

On je dodao da su saveznici saglasni da dva odsto treba da bude minimum, a ne maksimum.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()