Reforma preduzeća, agenda ili anegdota

Milorad Dodik, premijerski je najavljivao reformu javnih preduzeća – nije se desilo

16.06.2023. 20:22
  • Podijeli:

Javna preduzeća u Republici Srpskoj i dalje čekaju na reforme. Javna je tajna da su u teškoj situaciji, što potvrđuje i resorni ministar Nedeljko Čubrilović. Željeznice, kaže, trebaju otvoreniju podršku Vlade, a u trenutnoj organizaciji, teško može da opstane i Aerodrom Banjaluka.
Ko je zakazao?

Milorad Dodik, premijerski je najavljivao reformu javnih preduzeća – nije se desilo.

Aleksandar Džombić, premijerski najvaljivao je isto – nije se desilo.

Željka Cvijanović, premijerski ponavljala je isto – nije se desilo.

Radovan Višković – premijerski slijedi prethodnike u obećanjima – nije ih ostvario. Još.

Kako je koji premijer dolazio tako se i u eskpozeima i javnim istupa kleo u reforme preduzeća koje će povećati profit iprilagoditi broj radnika stvarnim potrebama. No, danas imamo skroz suprotno – preduzeća sa minusima, viškom radnika i vrlo upitnim poslovanjem i postojanjem.

Radovan Višković tvrdi da je formirano posebno radno tijelo zaduženo za reformu preduzeća. A Milorad Dodik kaže da će biti formirana Kancelarija za javna preduzeća i da su angažovani važni stručnjaci koji taj posao, konačno, treba da završe.

Rekonstrukcija javnih preduzeća je ozbiljan posao koji treba da rezultira uspjehom, a ne mjerama kojima bi se situacija kamuflirala'' - kaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Detalji u prilogu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()