Pranjić okupio sve zvaničnike u znaku Božića: "Neka svi budu dobro"

Prijem se održava u restoranu Narodne skupštine Republike Srpske.

11.12.2023. 20:13
  • Podijeli:
Davor Pranjić Željka Cvijanović Višković  Radovan Milorad Dodik-65775f6a7ac5a.webp Foto: SRNA

 U Banjaluci je počeo božićni prijem u organizaciji potpredsjednika Republike Srpske iz hrvatskog naroda Davora Pranjića kojem prisustvuju najviši zvaničnici Srpske i BiH.

Prijemu prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, poslanici u Narodnoj skupštini Srpske.

Božićnom prijemu prisustvuju i predsjedavajuća Savjeta minstara Borjana Krišto, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predstavnici Oružanih snaga BiH.

Prijem se održava u restoranu Narodne skupštine Republike Srpske.

Pranjić poslao poruku sa prijema: BiH da bude onakva kakvom je urede konstitutivni narodi

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić izjavio je večeras da BiH treba biti onakva kakvom je konstitutivni narodi sebi žele urediti za bolje sutra.

Pranjić je tokom božićnog prijema koji je organizovao u Banjaluci rekao da je u katoličkom kalendaru sada vrijeme adventa, odnosno “nečeg dobrog što se iščekuje”.

“Neka svako bude dobro. To je najbolja poruka koju možemo danas poslati”, poručio je Pranjić.

On je čestitao predstojeće praznike – katolički Božić, Novu godinu i pravoslavni Božić.

Cvijanovićeva istakla: Sa prijema zajedno šaljemo poruke mira

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je na božićnom prijemu u Banjaluci da je ovo vrijeme kada se trebaju poslati poruke mira, te istakla da je ponosna što je Srpska otvoreno društvo u kojem svi slobodno mogu da upražnjavaju svoju vjeru.

“Izražavam zahvalnost potpredsjedniku Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davoru Pranjiću što nas je okupio da zajedno pošaljemo poruke mira i želje za dobru porodičnu sreću svakog čovjeka u Srpskoj”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Cvijanovićeva je čestitala svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti Božić, uz želje da ga proslave u miru, sreći i zdravlju sa svojim porodicama.

“Ovo je vrijeme kada se trebaju poslati poruke mira. Ponosna sam što je Srpska otvoreno društvo u kojem svi mogu da upražnjavaju svoju vjeru slobodno, da bez bilo kakvih administrativnih ili drugih barijera sa ponosom kažu šta jesu, a da zbog toga ne trpe bilo kakve sankcije ili odvajanja u društvu. Suština ovog današnjeg okupljanja je da pokažemo da je to Republika Srpske”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da žele zajedno da praznuju, ali i da rade na izgradnji bolje budućnost za sve generacije.

Premijer Srpske čestitao predstojeće praznike pripadnicima hrvatskog naroda Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poželio je svim pripadnicima hrvatskog naroda da u zdravlju i sreći sa svojim porodicama provedu predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Višković je zahvalio potpredsjedniku Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davoru Pranjiću na pozivnici za prijem povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

“Želim da nastavimo korektnu saradnju koju smo imali do sada”, rekao je Višković novinarima tokom prijema kojem prisustvuju najviši zvaničnici Srpske i BiH.



 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()