Poznat datum prijevremenih izbora za gradonačelnika Srebrenika i načelnika općine Vogošća

Izbori 5. februara

26.12.2022. 08:14
  • Podijeli:
izbori_brojanje -una-1666804842775.webp Foto: UNA

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na 102. sjednici uvtrdila da će prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Srebrenika i načelnika Općine Vogošća biti održani u nedjelju 5. februara 2023. godine.

CIK je poslije razmatranja izvještaja o izvršenim provjerama nakon otklanjanja nedostataka, ovjerio koaliciju "Ujedinjeni" (NIP-NS-SDP) za učešće na prijevremenim izborima.

U skladu sa Uputstvom o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Bihaća, Tuzle, Srebrenika i Zvornika te načelnika Općine Bratunac i Vogošća, rok ovjerenim političkim subjektima za prijavu kandidata za načelnika/gradonačelnika ističe 27.12.2022. godine u 16 sati.

CIK-u su ranije dostavljene ukupno dvije prijave koalicija za učešće na prijevremenim izborima pod različitim nazivima, a koje čine isti politički subjekti, što je bio formalni nedostatak koji je bilo potrebno otkloniti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()