Potvrđeno za UNU: Sevlid Hurtić predložen za ministra za ljudska prava i izbjeglice

Hurtić dolazi iz reda Bošnjaka, a kako saznajemo danas će njegovo ime SNSD poslati Borjani Krišto

11.01.2023. 11:57
  • Podijeli:
Sevlid Hurtić_foto_FB-63be9686c61ed.webp Foto: Facebook

Sevlid Hurtić predložen je za novog ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za portal UNA TV.

Naime, kako saznajemo, riječ je o usaglašenom prijedlogu SNSD-a i SDP BiH.

Podsjećamo, ranije je Milorad Dodik predložio na ovu poziciju Denisa Šulića, ali je zbog protesta Osmorke, na kraju odustao i odlučio se za drugo ime.

Hurtić dolazi iz reda Bošnjaka, a kako saznajemo danas će njegovo ime SNSD poslati Borjani Krišto.

Hurtić je bio na listi Pokret za državu.

Denis Šulić će, kako saznajemo ne Hurtićevo mjesto u Vladu RS-a kao ministar turizma.

Kandidati SNSD-a od ranije su poznati. Ministar finansija BiH bit će Zoran Tegeltija, a na poziciji ministra vanjske trgovine i ekonomskih BiH odnosa ostaje Staša Košarac. Nenad Nešić bi se mogao naći u fotelji ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine. Pored Nešića pominjalo se i ime Milana Tegeltije, bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV BiH). 

Što se ministara iz reda hrvatskog naroda tiče, mostarski advokat Davor Bunoza iz HDZ-a je kandidat za ministra pravde BiH, dok je kandidatkinja za ministricu civilnih poslova službeno Dubravka Bošnjak, aktuelna zamjenica direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH, također iz HDZ-a BiH.

Kad je riječ o "Osmorci", pored predloženog Hurtića, na mjesto ministra komunikacija i prometa BiH predložen je Edin Forto (Naša stranka), za poziciju ministra vanjskih poslova BiH zainteresiran je Elmedin Konaković (Narod i pravda), a novi ministar odbrane BiH trebao bi biti SDP-ov Zukan Helez.


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()