Politička prepucavanja oko vodenog parka Akvana

Upitno održavanje sjednice Skupštine grada Banjaluka

26.06.2023. 22:30
  • Podijeli:

Pažnju banjalučke javnosti i dalje privlače prepucavanja između vladajuće koalicije i gradonačelnika Draška Stanivukovića. Glavna tema i dalje vodeni park Akvana. Dok jedni tvrde da odlazi na doboš, drugi poručuju da nikada bolje nije poslovala. U toj igri riječi, ni građanima, a čini se ni većini odbornika, ništa nije jasno.

Vladajuća koalicija u Banjaluci krivi gradonačelnika Draška Stanivukovića za mogući propast „Akvane“.

„Imenovao je svog direktora iz kadra PDP-a i nastavio je maksimalno da problematizuje tu temu iz dana u dan dok nismo došli u ovu situaciju u kojoj smo danas. Moram priznati paklen plan nema šta", kazao je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.

Daleko od bilo kakvog plana, smatra Stanivuković.

„Sve je slagao što se tiče akvane. Mislim ne pije vodu. Kada sam postao gradonačelnik dug akvane skoro bliže deset miliona propasti. Kako ja mogu biti odgovoran a jedina godina u plusu kada je akvana završila je bila prošla godina", uvjerava gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Burno je bilo i na sjednici Kolegijuma. Ali ne oko Akvane. To je, čini se, rezervisano samo za medijsku arenu. Ovoga puta problem je nastao oko buduće redovne sjednice grada jer je ukinuto više od 50 tačaka dnevnog reda.

„Skinuli su tačke dnevnog reda besplatne građevinske dozvole, besplatni placevi za naše stanovništvo. Ostale su tačke bez kojih možete da funkcionišete narednih 150 godina", kaže Stanivuković.

Ono što je jedino sigurno, kada je riječ o održavanju skupštine grada Banjaluka, je da ništa nije sigurno.

„Cirkus kolorado se nastavlja, lud zbunjenog što se kaže. Ja ne znam kakav period nas očekuje ali ovo je tragikomično. Ustvari više tragično nego komično", kaže Saša Lazić nezavisni odbornik u Skupštini grada Banjaluka.

"Dosta je više bilo, dosta je igre ove i smijanja i igranja sa ljudima i sa ovim narodom našim", dodaje takođe nezavisni odbornik u Skupštini grada Banjaluka Aleksandar Petković.

Redovna dugoočekivana sjednica skupštine grada Banjaluka zakazana je za 6.juli. Biće razmatrano 35 tačaka od prvobitno planiranih 92. Ako do nje dođe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()