Peticija za opoziv Stanivukovića: "Prvo skočiti pa onda reći HOP"

Narod koji se danas okupio ispred Glavnog odbora SNSD-a, prema riječima predsjednika GO SNSD-a Banjaluka Vlade Đajića želi da poruči da nisu zadovoljni stanjem u Banjaluci

06.10.2023. 19:55
  • Podijeli:

U Banjaluci je danas počelo potpisivanje peticije za opoziv gradonačelnika Banjaluke.

Peticiju je pokrenuo banjalučki Gradski odbor SNSD-a s koalicionim partnerima, a potpisivanje bi trebalo da traje 15 dana, u svim banjalučkim mjesnim zajednicama. Nakon toga bi pokretanje procedure opoziva,trebalo da bude na dnevnom redu Skupštine grada,

Narod koji se danas okupio ispred Glavnog odbora SNSD-a, prema riječima predsjednika GO SNSD-a Banjaluka Vlade Đajića želi da poruči da nisu zadovoljni stanjem u Banjaluci.

"Narod nije zadovoljan sadašnjim stanjem u Banjaluci, da nije zadovoljan Draškom Stanivukovićem i njegovom ekipom, da nisu zadovoljni kako oni rade i da ne očekuju ništa dobro dok su na čelu grada i to žele da stave na papir i da kažu da žele opoziv gradonačelnika", izjavio je Đajić.

Narod je to i učinio. Kažu nisu zadovoljni stanjem u Banjaluci i žele opoziv gradonačelnika.

"Za opoziv sam ovog što ga zovu gradonačelnik, on moj nije, ja ga ne prihvatam kao gradonačelnika. Ne znam šta je to dobro uradio, najlošija varijanta je što je bio", kaže jedan od građana koji je potpisao peticiju.

Sve je to igrokaz jednog čovjeka i zamajavanje javnosti, kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Samouvjereno poručuje da on nastavlja raditi kao gradonačelnik i u ovom, ali i u narednom mandatu.

"Moj poziv je njima da rade, da se uozbilje, od peticije Banjaluka neće ići prema naprijed, od peticija neće biti nikakve vajde ali ako oni misle da je to njihova želja, neka oni to rad. Nikakva peticija ne treba, ako imate skupštinsku većinu, znači ovo je sve jedan igrokaz i sluđivanje javnosti", poručio je Stanivuković.

Jedno je želja, drugo su mogućnosti. Iako ideja o opozivu gradonačelnika Banjaluke postoji već duže vrijeme, predsjednik SNSD-a smatra da prvo treba ocijeniti situaciju pa shodno tome donijeti odluku.

"Ići sad u referendum o opozivu je veoma opasna politička stvar. To smo gledali i popustili našim ljudima u Bijeljini kada nije prošao referendum i mi smo samo ojačali protivničku stranu", kazao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Istu grešku, čini se, ne žele da ponove i u Banjaluci.

Dodik je zatražio sastanak rukovodstva stranke sa banjalučkim gradskim odborom, poručivši tako da je potrebno prvo skočiti pa onda reći HOP.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()