PDP se oštro protivi izmjenama i dopunama Krivičnog zakona

Predsjedništvo PDP na današnjoj sjednici je donijelo niz zaključaka

06.03.2023. 17:23
  • Podijeli:
pdp (2)-640611f09343f.webp Foto: PDP

Predsjedništvo PDP-a oštro se protivi izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Republike Srpske prema kojima se kao krivična djela uvode kleveta i uvreda za koje su predviđene drakonske novčane kazne. 

"Iz samog nacrta je evidentno da se ovim pitanjem bavio neko ko ne poznaje materiju, da cilj nije „čišćenje“ javnog prostora, nego je cilj da se ućutkaju neistomišljenici i slobodni mediji. PDP će preduzeti dalje vrlo konkretne mjere protiv ovog anticivilizacijskog prijedloga i smatra da ovaj Nacrt zakona treba povući iz skupštinske procedure", kažu u PDP.

Sudije i tužioci

Predsjedništvo PDP daje punu podršku tužiocima i sudijama koji vode procese protiv osoba i pravnih lica optuženih za kriminal za vrijeme korone, te poziva cjelokupnu javnost da se uključi i omogući da hrabri pojedinci koji vode ove slučajeve osjete koliko narodu Republike Srpske znači posao koji rade. 

Opoziv gradonačelnika

PDP se oštro protivi referendumu o opozivu gradonačelnika Bijeljine i, u skladu sa procjenom i potrebama gradonačelnika Ljubiše Petrovića, PDP je angažovan u kampanji protiv opoziva. 

"Očekujemo veliku podršku naroda u borbi za nastavak mandata gradonačelnika Petrovića", navode iz PDP.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()