"Osmorka": Narušeni su principi moramo ponovo razgovarati s Dodikom i Čovićem

"Na dnevnom redu bile su bitnije stvari", poručio je Kasumović

04.01.2023. 17:21
  • Podijeli:
Osmorka_zenica_sastanak_foto_UNA-63b5a74b47bbc.webp Foto: UNA

U Zenici je konačno okončan maratonski sastanak predstavnika stranaka okupljenih u tzv. "Osmorku". 

Napuštajući prostorije Grada Zenice novinarima su se obratili lideri stranaka. 

Prvi je svoje viđenje današnjeg sastanka iznio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je ovom prilikom kazao da se radilo o radnom sastanku "Osmorke", te da nije bilo riječi o funkcijama. 

"Na dnevnom redu bile su bitnije stvari", poručio je Kasumović. 

Uputio je i kritiku novinarima, navodeći da su upravo mediji hrana za lidera SNSD-a i predsjednika RS Milorada Dodika. 

"Kad bi ova država zavisila od Dodika ne bi je bilo, a s njim trebamo, jer ovo je država tri naroda, a Dodiku je narod dao vlast", istakao je Kasumović.

Novinarima se obratio i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, te poručio da su na sastanku razgovarali o gorućim temama.

"Dogovorili smo način djelovanja. Potpisali smo sporazum, međutim odstupilo se od principa, tražiti ćemo razgovore s partnerima", kazao je Nikšić.

Istakao je da ipak dogovor s partnerima nije upitan. 

"Prolongirati će se dostavljanje prijedloga za Vijeće ministara BiH, a sve dok se ne održi još jedan krug sastanaka s partnerima", rekao je predsjednik SDP-a BiH. 

Posebno je naglasio da stabilnost "Osmorke" nije upitna. 

"Sva pitanja u Vijeću ministara BiH trebaju se rješavati u kolegiju Vijeća. Šulić nije dobar kandidat, ali ne zbog ovog što se priča, nego zbog nekih drugih stvari", naglasio je Nikšić. 

Kasumović je izrazio nadu da će već sutra biti održan sastanak s Dodikom, a uskoro i s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. 

Također ja najavio da neće biti problema s domom naroda jer će uskoro reagirati visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt. 

"Pametno i išaret dosta", zaključio je Kasumović. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()