"Osmorka" i HDZ izglasali rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Nakon prekida sjednica je nastavljena, a Marinković-Lepić preuzela je rukovođenje

01.12.2022. 17:51
  • Podijeli:
Parlament_FBiH_foto_Armin Durgut_PIXSELL-6388db13c8611.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Mirjana Marinković-Lepić iz Naše stranke izabrana je za predsjedavajuću Predststavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, a nakon što je već bivši predsjedavajući Mirsad Zaimović (SDA) zatražio prekid konstituirajuće sjednice.

Nakon prekida sjednica je nastavljena, a Marinković-Lepić preuzela je rukovođenje.

Kako javlja reporterka UNA-e u nastavku sjednice ne učestvuju zastupnici SDA, a ono što je interesantno da je tu DF-a, koji je često ranije iskazivao bliskost sa stavovima SDA.

Na poziciju dopredsjedavajuće izabrana je Edina Gabela iz SBiH, dok je za dopredsjedavajućeg iz reda hrvatskog naroda izabran  Mladen Bošković iz HDZ-a. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()