Održana sjednica Predsjedništva BiH: Uspješno usvojeno nekoliko zaključaka

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednice Republike Sjeverne Makedonije Gordane Siljanovske Davkove za učešće na Summitu u okviru Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi

06.06.2024. 16:21
  • Podijeli:
predsjedništvo_pixsell-6560d1daeb711.webp Foto: Pixsell

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednice Republike Sjeverne Makedonije Gordane Siljanovske Davkove za učešće na Summitu u okviru Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji će biti održan 13. juna 2024. godine u Skoplju.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv Generalnog direktorata za ljudska prava i vladavinu prava Vijeća Evrope za učešće na 139. plenarnoj sjednici Venecijanske komisije, koja će biti održana 21. i 22. juna 2024. godine u Veneciji.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv Evropske direkcije Ministarstva vanjskih poslova, Commonwealtha i Razvojnog ureda u ime premijera Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije
i Sjeverne Irske za učešće na 4. sastanku Evropske političke zajednice koji će biti održan 18. jula 2024. godine u Engleskoj.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Republike Azerbejdžan Ilhama Aliyeva za učešće na Summitu svjetskih lidera o klimatskim akcijama, koji će biti održan od 12. do 13. novembra 2024. godine u Bakuu, u okviru 29. zasjedanja Konferencije stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama (COP29). Predsjedništvo BiH je prihvatilo Sporazum između Vijeća ministara BiH i Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija.


Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje:

- Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u oblasti stručne i savjetodavne podrške razvoju sigurne digitalne infrastrukture, razvoju javnih digitalnih usluga i digitalne transformacije

- Sporazuma o partnerstvu u provođenju prioriteta tehnička pomoć u okviru IPA III Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2021-2027 između struktura za prekograničnu saradnju dvije države učesnice

Predsjedništvo BiH je prihvatilo pokroviteljstvo Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije 'Sajam šljive', koji će biti održan od 28. do 31. avgusta 2024. godine u Gradačcu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()