Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao je 13 žalbi na rad i postupanje policijskih službenika

Od ukupno pet žalbi, koje su se odnosile na rad i postupanje policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, dvije su ocijenjene kao neosnovane

27.06.2023. 15:00
  • Podijeli:
Parlament BiH_UNA-640da3998d910.webp Foto: UNA

Odbor za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrao je 13 žalbi na rad i postupanje policijskih službenika, zajedno sa izvještajima nadležnih policijskih agencija, saopćeno je iz Sektora za odnose sa javnošću.

"U vezi sa žalbom na rad i postupanje policijskog službenika Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) Odbor za žalbe odgodio je izjašnjenje o izvještaju o provedenom internom postupku, uz zaključak da se izvještaj dopuni prema smjernicama Odbora.

Od ukupno pet žalbi, koje su se odnosile na rad i postupanje policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, dvije su ocijenjene kao neosnovane. Izjašnjenje o izvještajima za tri žalbe odgođeno je jer je utvrđena osnovanost podnošenja žalbi, a cijeneći osnovanu sumnju da je policijski službenik počinio težu povredu službene dužnosti Odbor je usvojio zaključak kojim se traži preduzimanje mjera rukovodstva Direkcije, te dodatne informacije o ishodu postupaka koji su pokrenuti protiv odgovornog policijskog službenika.

Odbor je razmatrao i sedam žalbi na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH, koje su ocijenjene kao neosnovane, odnosno bez dovoljno dokaza, te su usvojeni izvještaji Granične policije BiH - navodi se u saopćenju.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()