O referendumu i izborima nema dogovora: Ustavni sud RS na potezu

Osporeni zakoni će pred Ustavni sud RS, a vlasti ujedno i predlagači najavljuju da će po entitetskom zakonu pripremiti neke od narednih izbora

27.05.2024. 13:45
  • Podijeli:
Stevandic_Sattler_UNA-655f42b7ab626.webp Foto: UNA

Na petoj sjednici Zajedničke komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata nije postignuta saglasnost o Zakonu o referendumu i građanskoj inicijativi i Izbornom zakonu Republike Srpske.

“Ali zanimljivo, nismo imali ni amandmane, što će reći da je ovo dogovor koji je na liniji Sarajevo, bošnjačka politika, Shmidt”, rekao je Nenad Stevandić predsjednik NSRS.

Osporeni zakoni će pred Ustavni sud RS, a vlasti ujedno i predlagači najavljuju da će po entitetskom zakonu pripremiti neke od narednih izbora.

NSRS će sutra raspravljati i o NVO zakonima, a glas protiv digle su i javne ličnosti iz Srbije.

“Svetlana Bojković neće nositi nikakvu odgovornost, znate kako su glumci prolazili na izborima u Srbiji”, rekao je Stevandić.

Kritikovao je dolazak Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta da “iskaže lažni pijetet” prema srpskim žrtvama Kozare i Potkozarja.

Schmidt je tokom jučerašnjeg dana boravio u Prijedoru i Donjoj Gradini, ali i u Banjaluci na jednom veselju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()