Novalić: Ja ostajem premijer svih građana FBiH

Kaže da Federacija mora, i svakim danom jeste ekonomski sve jača i jača

08.04.2023. 20:15
  • Podijeli:
fadil-novalic-intervju-una.jpg

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da sve što je čuo i vidio tokom sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, ali i nakon obraćanja visokog predstavnika Christiana Schmidta, dalo mu je dodatnu snagu i motiv, da s pozicije premijera FBiH radi apolitično, u interesu svih građana FBiH.

Građani su, dodaje, vrlo svjesni kakva su ovo turbulentna vremena i koliko je potrebno sačuvati stabilnost, očuvati našu ekonomiju, rast i redovnost penzija, invalidnina, i svih drugih naknada.

"Premijer sam svih građana i tako će i ostati. Potpuno predan ekonomskom razvoju Federacije, izgradnji dobrih odnosa. Kako prije osam godina, tako i danas želim da nastavimo ići putem izgradnje boljeg života i sigurnije budućnosti. Na poziciju premijera Federacije sam došao iz realnog sektora, samo s jednim ciljem: pomoći svakom građaninu, jer mi je čovjek uvijek u fokusu. I zato, iako sam dio političkog progona, ja ostajem u najboljem interesu, premijer svih građana Federacije BiH, koliko god to bude potrebno, potpuno zanemarujući politički kontekst", navodi premijer Novalić.

Kaže da Federacija mora, i svakim danom jeste ekonomski sve jača i jača.

"Bio sam talac blokada određenih politika, sada sam talac političkih progona, ali uvijek za i uz naše građane. Politika neka radi svoje, ja ću kao premijer ostati predan radu za nastavak reformi i poboljšanja života građana. Sve dok budem obavljao ovu časnu dužnost", zaključuje u izjavi za javnost premijer FBiH Fadil Novalić.

Podsjetimo da je Fadil Novalić zbog afere "Respiratori" nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()