NiP o Zakonu o nepokretnoj imovini RS: Podržavamo zastupnike Trojke

Ukazali na važnost i nužnost što skorijeg usvajanaj seta zakona ključnih za evropski put BiH

11.02.2023. 10:59
  • Podijeli:
narod i pravda_narod i pravdaa 1-63e76693efbc7.webp Foto: Narod i pravda

Predsjedništvo Naroda i pravde donijelo je sinoć osam zaključaka o političkom djelovanju stranke od kojih se jedan tiče i osporavanja Zakona o imovini RS na kojem insistira koalicioni partner Šestorke na državnom nivou, SNSD.

Naglasili  su kako podržavaju zastupnike Trojke u Parlamentarnoj skupštini BiH u podnošenju zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o nepokretnoj imovini RS pred Ustavnim sudom BiH.

Pozdravili su iz NiP-a pravovremeno imenovanje Vijeća ministara BiH ističući kako to smatraju dobrom porukom za stabilizaciju prilika u našoj zemlji i preduslovom za njen napredak na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO savezu.

Izrazili su i zadovoljstvo jer je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković imenovan za ministra vanjskih poslova BiH.

"Ukazujemo svim nadležnim akterima i koalicionim partnerima na važnost i nužnost što skorijeg usvajanje seta zakona ključnih za evropski put Bosne i Hercegovine, između ostalih i Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u", istakli su.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()