Nikšić o podjeli sredstava od indirektnih poreza entitetima: Ja na RS gledam kao na dio BiH

Još jednom je ponovio da odgovorno tvrdi da će u ovom kvartalu FBiH dobiti više nego u prethodnom

08.09.2023. 12:35
  • Podijeli:
Niksic i Dodik_Denis Kapetanovic PIXSELL-6478b177951ec.webp Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić ponovo je govorio o raspodjeli sredstava od indirektnih poreza, ostavši pri ranijoj tvrdnji da će u ovom kvartalu entitet Federacija BiH dobiti više od entiteta Republika Srpska.

Nikšić je potkrijepio ovu svoju tvrdnju time da se poredi ovaj kvartal sa istim kvartalom iz prethodne godine i ovaj prethodni kvartal sa istim kvartalom iz prethodne godine.

"Uzmu se, dakle, ti brojevi i pogledaju se i vidi se da je procenat FBiH u odnosu na kvartal prošle godine veći, a RS manji. Ali to uopće nije poenta. To odlučuje struka na osnovu parametara javne potrošnje", rekao je Nikšić.

Još jednom je ponovio da odgovorno tvrdi da će u ovom kvartalu FBiH dobiti više nego u prethodnom.

"Ali to nije nikakva pobjeda FBiH nad RS. Ovo je stvar koeficijenata koji se utvrđuju na osnovu postojećih parametara koji se mijenjaju i primjenjuju iz kvartala u kvartal", dodao je premijer FBiH.

Na kraju je zaključio da on na "RS gleda kao na dio BiH", i da on to ne posmatra "kao utakmicu RS i FBiH".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()