Neefikasnost u pravom smislu: Od početka godine u Parlamentu BiH usvojena samo tri zakona

Još jedna sjednica bez reformskih zakona, konkretnije nastavak prošle za koju i dalje nije jasno zašto je bila završena bez glasanja.

03.07.2024. 18:26
  • Podijeli:
Dom_naroda_parlamentBiH_sjednica_foto-UNA1-65ba228763b51.webp Foto: UNA

Ko je odgovoran zašto su od početka godine usvojena tek tri zakona u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine? Mnogo je međusobnog optuživanja.

Još jedna sjednica bez reformskih zakona, konkretnije nastavak prošle za koju i dalje nije jasno zašto je bila završena bez glasanja.

Nebojša Radmanović koji je tada iz svoje kancelarije ustvrdio da nema kvoruma, ostao je nedostupan za novinarska pitanja. U sat vremena zastupnici su uz ostalo oborili izmjene i dopune Zakon o odbrani, zahtjev poslanika Kluba SDA da se Prijedlog zakona o dopuni Izbornog zakona BiH razmatra po hitnom postupku, zbog nedostatka entitetske većine, na usaglašavanje Kolegiju Doma upućen je Godišnji izvještaj VSTS-a.

Od prvog januara do danas na dnevni red Parlamentarne Skupštine BiH upućeno je ukupno 17 prijedloga zakona, svega šest je predložilo Vijeće ministara BiH, ostalo parlamentarci.

Od ukupno 17 svega tri su usvojena i to za sedam mjeseci rada, odnosno nerada Parlamenta, gdje su primanja i do 7000 KM, piše N1…

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()