Milanović odgovorio na Bećirovićev stav: Dodika vidim kao sagovornika, a ne kao sigurnosnu prijetnju

"Neki dan je s njim bio jedan dogovor, a onda je ispalo drugo, ali to nije bila prijetnja, to je bila neodgovornost Dodika koja ugrožava i međusobne odnose, ali on je sagovornik", kazao je on

11.05.2023. 14:46
  • Podijeli:
Zoran Milanović_Foto Ivica Galovic_Pixsell-644fb14a5f316.webp Foto: Ivica Galović / Pixsell

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske je  nakon susreta sa Denisom Bećirovićem, članom Predsjedništva BiH izrazio zadovoljstvo zbog sastanka nakon duže pauze na najvišem nivou, dodajući da su razgovori bili u interesu Hrvatske, a interes Hrvatske je, kaže da BiH bude prostor stabilnosti i članica Evropske unije.

Na pitanje medija da Milanović prokomentira stavove Bećirovića da je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske prijetnjaove, Milanović je kazao da Dodika vidi kao sagovornika, a ne kao sigurnosnu prijetnju jer je on legitimni predstavnik jednog od tri konstitutivna naroda koja žive u BiH.

"Neki dan je s njim bio jedan dogovor, a onda je ispalo drugo, ali to nije bila prijetnja, to je bila neodgovornost Dodika koja ugrožava i međusobne odnose, ali on je sagovornik, ne znam gdje da tražim sagovornika",  podvukao je Milanović.

U nastavku posjete Hrvatskoj planiran je susret Bećirovića s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()