Mijatović priprema proslavu Dana državnosti BiH: Pozvao i Šmita u Banjaluku

Za njega je Šmit visoki predstavnik

16.09.2023. 11:12
  • Podijeli:
vojin-mijatovic-facebook.jpg

Ministar u Vladi Federacije BiH i potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović saopštio je da će ove godine u Banjaluci organizovati najveću proslavu Dana državnosti BiH.

"Prije dvije godine SDP BiH Banjaluka je po prvi nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, organizovala svečanu akademiju povodom Dana državnosti BiH i godišnjice ZAVNOBIH-a u Banjaluci. Pokušali su da nam zabrane, otkazivali su nam sale, prijetili su nam, ali dvije godine za redom nismo odustali", istakao je Mijatović.

 

Naglašava da danas se živi u veoma kompleksnom momentu za BiH, kako tvrdi - udari nisu bili nikad jači.

"Najavljujem ove godine najveću do sada akademiju, najavljujem nikad veće obilježavanje Dana državnosti jedine nam domovine u Banjaluci. Kako je mrak sve veći, mi moramo odgovoriti još jačim svjetlom, na mržnju moramo odgovoriti sa ljubavlju, na prijetnje secesijom odgovorit ćemo evropskom budućnošću. Pozivam cijelu Bosnu i Hercegovinu 25.11.2023. u Banju Luku, pozivam diplomatski kvor u BiH da dođu sa građanima BiH i da zajednički pošaljemo poruku zajedničke BiH, pozivam visokog predstavnika da bude sa nama taj dan u Banjalucii, jer mi znamo ko su prijatelji građana BiH. Pozivam nacionaliste i ekstremiste svih nacija boja i stranaka da ne dolaze jer naša BiH i njihove sulude ideje ne idu zajedno. BiH ni nije ni srpska, ni hrvatska, ni bošnjačka , nego i srpska i bošnjačka i hrvatska, vidimo se u Banjaluci"  poručio je Mijatović.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()