Mijatović: "Osmorka" je sad "Sedmorka"!

On je pojasnio da kantonalne organizacije trebaju razgovarati sa svima, pa i sa SDA

30.01.2023. 14:33
  • Podijeli:
vojin-mijatovic-facebook.jpg

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović obratio se nakon sastanka Kolegija ove stranke i prvo što je rekao da Osmorka sad sedmorka.

"Predsjednik će sutra dati izjavu. Danas smo mi donijeli zaključke. Ja ću reći dio. Prvi zaključak, dali smo našim kantonalnim organizacijama nalog da od ujutro krenu razgovori sa svim političkim partijama za formiranje većina sa u kantotnima. Posebno se to odnosi na Tuzlanski, Sarajevksi i Unsko-sanski kanton. Drugi zaključak je da SDP od ujutro kreće hitno u formiranje federalne vlasti. To je prioritet. Dok se ne formira značajno će se usporiti procesi imenovanja na državnom nivou. Naši kadrovi će osigurati imenovanje samo onih funckija koje su neophodne za funkcioniranje", rekao je Mijatović

On je kazao da je "Osmorka", što se SDP-a tiče "Sedmorka".

"ZNG više ne postoji što se nas tiče", naglasio je Mijatović.

On je pojasnio da kantonalne organizacije trebaju razgovarati sa svima, pa i sa SDA.

On je dalje kazao da će SDP voditi Vladu FBiH i da tu nema sumnje.

"Ja nisam u braku sa NES-om i SBiH-om pa da budem izdan. Nemam neka osjećanja prema drugim strankama", naveo je on.

"Saniramo odnose u odnosu postojeće koalicije. Ona je svedena sa osam na sedam. Ali šire će predsjednik Nikšić sutra reći nakon sastanka Osmorke".

Upitan je zašto je samo kažnjen samo ZNG.

"To pitajte Nikšića", zaključio je Mijatović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()