Mazalica: Mediji mogu biti izuzeti od primjene novog zakona

Smatra da mediji ne bi trebalo da budu nezadovoljni zakonom

21.03.2023. 15:17
  • Podijeli:
srdjan-mazalica-ustupljena-fotografija.jpg

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica tvrdi da mediji ne bi trebalo da budu nezadovoljni Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, jer se pruža mogućnost njihovog izuzimanja od primjene ovog zakona.

Mazalica je istakao da bi trebalo usvojiti zakon o medijima kojim bi bila definisana njihova prava i obaveze.

"U sudskoj praksi može se povući razlika između onoga šta je povreda javnog reda i mira i onoga šta se navodi u ovom zakonu", rekao je Mazalica u Narodnoj skupštini Republike Srpske u raspravi o navedenom zakonskom rješenju.

Šef Kluba poslanika Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Todorović rekao je da postoji potreba regulisanja javnog prostora.

"Treba na odgovarajući način spriječiti iznošenje neistina u javnom prostoru. Ovaj zakon, do forme prijedloga, mora biti izmijenjen s ciljem preciznijeg definisanja nekih odredbi i onoga što su rekli stručna i novinarska zajednica", rekao je Todorović.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske data je redovna pauza do 16.30 časova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()