Lukić: SIPA najavila dolazak u Službeni glasnik RS

Po nalogu Tužilaštva BiH

11.07.2023. 09:19
  • Podijeli:
Milos Lukic-64a99469b4d75.webp Foto: SNSD.org

SIPA je kontaktirala jučer službeni glasnik Republike Srpske i najavili svoj dolazak u ovu instituciju. Kako je za RTRS rekao direktor Službenog glasnika RS Miloš Lukić, on će odgovoriti na njihov poziv.

SIPA se u pozivu, kako kaže, pozvala na odluke Tužilaštva BiH. U samom uvodu rekao je da “uzme muštuluk”.

“Što se mene tiče, ne osjećam neki veliki pritisak. Službeni glasnik radi samo svoj posao, naša zakonska obaveza je da objavljujemo odluke institucija RS”, rekao je Lukić.

Potom se osvrnuo na Christana Schmidta te rekao kako će on Tužilaštvo BiH “upoznati da je on turista i ilegalno boravi u BiH”.

Također, rekao je kako “taj postupajući tužilac krši zakon jer poštuje odluke fizičkog lica i stranog državljanina koji je ovdje”.

“Ljudi su bili vrlo ljubazni, to su momci iz banjalučke kancelarije. Rekli su da će doći. Rekao sam da nije problem i da ćemo u skladu s našim obavezama dogovoriti termin”, rekao je Lukić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()