Lendo: Dogovorili smo se da se nismo dogovorili

Odluka će biti prepuštena Predstavničkom domu FBiH

24.02.2023. 13:55
  • Podijeli:

Refik Lendo, Lidija Bradara i Igor Stojanović, kandidati za predsjednika/potpredsjednike Federacije Bosne i Hercegovine, sastali su se jutros u zgradi Federalnog parlamenta nakon čega su ustanovili da se nisu dogovorili.

Nakon sastanka obratili su se javnosti.

"Dogovorili smo se da se nismo dogovorili", kazao je Lendo.

Odluka će biti prepuštena Predstavničkom domu FBiH.

Radi se o sastanku koji je sazvao Lendo prošle sedmice s ciljem da se njih troje pokušaju dogovoriti o rukovodstvu Federacije BiH i budućoj vladi FBiH.

"Predviđeno je da se nas troje dogovorimo o rukovodstvu i ja očekujem da ćemo mi u 10 sati da se dogovorimo. Prema tome, nema potrebe da ja idem na sastanak u 11, ako će sastanak biti u 10 sati. Ako ne bude sastanka u 10 sati, onda nema sastanka ni u 11 sati. Ne možemo da pravimo sastanak u okviru Parlamenta, predviđeno je da se nas troje sami dogovorimo i ne vidim razlog zašto mi to ne bi dogovorili u 10 sati", kazao je Lendo prije tri dana.

Sastanak u 11 sati sazvalo je rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH a nako što su Bradara i Stojanović mimo procedura sami pokušali napraviti izbor rukovodstva FBiH na način da Bradara obavlja funkciju predsjednice FBiH, a njih dvojica potpredsjednika. Nakon što je bilo očigledno da se time krši Ustav i zakoni, Bradara i Stojanović su ponovo pisali Parlamentu FBiH i tražili da Parlament odluči o funkcijama. 

Rukovodstvo Predstavničkog doma je tada sazvalo sastanak za danas za 11 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()