Kožul: Razgovaraćemo sa svima o budućem formiranju Vijeća ministara, osim sa DF-om

Poručio da mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara ovog puta pripada nekom od hrvatskih zvaničnika i da je to nešto što nije uslov HDZ-a već logika stvari

08.10.2022. 10:43
  • Podijeli:
predrag kozul_parlament BiH 1-1665218773006.webp Foto: Parlament BiH

HDZ BiH, koja je dobila najveću podršku hrvatskog naroda na izborima, o formiranju nove vlasti na nivou BiH razgovaraće sa svim bošnjačkim strankama koje novoj parlamentarnoj većini mogu dati puni legitimitet za formiranje budućeg saziva Vijeća ministara, osim sa DF-om, istakao je visoki funkcioner HDZ-a BiH Predrag Kožul, prenosi Srna.

Kožul je naveo da zbog ponovljenog izbornog inženjeringa prilikom izbora (lidera DF-a) Željka Komšić za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, ali i njegovih izjava i poruka, ne dolazi u obzir bilo kakav koalicioni dogovor sa DF-om.

Na pitanje da li će HDZ zajedno sa SNSD-om ići u pregovore sa predstavnicima "trojke" koju čine partije Narod i pravda, SDP BiH i Naša stranka, Kožul je za "Glas Srpske" rekao da je još rano o tome govoriti i da su u HDZ-u već počeli sa pravljenjem određenih matematika i kalkulacija.

"Naš stav je da ćemo sa svima razgovarati, osim sa DF-om. Ako SDA može bez njih imati neophodnu bošnjačku većinu, znači određeni broj ruku i stolica u parlamentu BiH, onda možemo i sa njima. Što se tiče HDZ-a, sve karte su otvorene. Prihvatićemo sva logička i razumna rješenja", rekao je Kožul.

On je poručio da mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara ovog puta pripada nekom od hrvatskih zvaničnika i da je to nešto što nije uslov HDZ-a već logika stvari. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()