Konsultacije kod Dodika: DNS od danas zvanično dio koalicije okupljene oko SNSD-a

Dodik je sazvao sastanak, a evo šta su učesnici poručili

22.11.2022. 15:30
  • Podijeli:
nenad_nesic_dns-1669127246287.webp Foto: UNA

Predstavnici parlamentarnih stranaka u RS boravili su danas u Banjaluci na razgovoru sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Sastanku su se odazvali politički akteri iz RS, osim predstavnika opozicionog PDP i SDS.

Dodik je pozvao predstavnike parlamentarnih stranaka na razgovor o formiranju nove Vlade RS.

Na sastanak je došao i predsjednik DNS Nenad Nešić. On je rekao da danas nije razgovarano o resorima, jer to ne zanima DNS.

"DNS zanima jačanje institucija RS i mi smo od danas dio vladajuće koalicije sa SNSD i SNSD od danas ima našu punu podršku", rekao je Nešić.

Nakon sastanka medijima je predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao da očekuje dva ministarska mjesta.

Predsjednik Ujedinjene Srpske i predsjednik NSRS Nenad Stevandić je izjavio da očekuje jedno ministarsko mjesto, obzirom da je on predsjednik Narodne skupštine.

Sastanku u palati predsjednika odazvale su se i predstavnici Pokreta za državu.

Medijima se obratio poslanik Kluba Pokret za državu Sevlid Hurtić, koji je kazao da će potpredsjednik NSRS iz reda bošnjačkog naroda biti Mirsad Duratović.  Što se tiče ministarstava, oni bi željeli ministarstvo trgovine i turizma, ali o tome će, poručili su, odlučiti premijer Radovan Višković.

Potpredsjednik RS Ćamil Duraković nakon sastanka je poručio da su konsultacije kod Milorada Dodika veliki iskorak za buduću saradnju.

"Očito da je predsjednik prihvatio pruženu ruku", rekao je Duraković.

Poručio je da će veliki dio budžeta predsjednika biti raspoređen na upravljanje i potpredsjednicima.

Predsjednik RS Milorad Dodik je nakon sastanaka koje je obavio sa političarima, rekao da su se svi osim opozicije odazvali, a da je predmet razgovora bilo utvrđivanje mandatara.

"SNSD je predložio Radovana Viškovića", rekao je Dodik i poručio da će mu sutra uručiti mandat, a da očekuje formiranje Vlade u prvoj sedmici decembra.

Dodao je da će se jedan broj ministara koji su imali do sada dva mandata, neće moći da budu ponovo na tim funkcijama.

Izjavio je da će dalje o ministarstvima i raspodjeli obavijestiti premijer RS, u skladu sa Ustavom.

"Dolazi teško vrijeme izazova, ekonomskih i drugih, RS je pripremljena za te izazove i nastavićemo da provodimo naše politike. Ipak, ima jedan dio nepredviđenih prilika, pa moramo vidjeti kako reagovati prije svega na jedan lanac u industrijskoj proizvodnji", rekao je Dodik.

Naveo je da će uvesti praksu da jednom mjesečno održi sastanak sa Vladom kako bi se stimulisala da provodi određene obaveze.

Zahvalio se svima koji su pokazali da poštuju instituciju predsjednika i što su došli na konsultacije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()