Konaković na poziv Borella putuje na sastanak Vijeća za vanjske poslove EU

Očekuje se da ministri zajedno razgovaraju o neophodnim aktivnostima vezano za sigurnosne izazove i dalje jačanje jedinstva i partnerstva

21.05.2023. 12:24
  • Podijeli:
konakovic (2)-6458dda15b32f.webp Foto: Anadolija

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković će 22. maja, na poziv Visokog predstavnika EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepa Borrella, učestvovati na sastanku Vijeća za vanjske poslove EU (FAC) koji će se održati u Briselu.

Konaković će se obratiti prisutnima tokom sastanka, a potom učestvovati u neformalnoj razmjeni mišljenja između ministara vanjskih poslova Zapadnog Balkana sa ministrima vanjskih poslova EU na temu saradnje u području vanjske i sigurnosne politike, posebno u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu.

Očekuje se da ministri zajedno razgovaraju o neophodnim aktivnostima vezano za sigurnosne izazove i dalje jačanje jedinstva i partnerstva.

Planirano je da se Konaković, na marginama sastanka Vijeća za vanjske poslove EU, susretne sa ministrom vanjskih poslova Republike Irske Micheálom Martinom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()