Konaković iz Berlina: 'Nije pitanje da li se EU proširuje, nego kada'

Konaković je objavio nekoliko fotografija iz Berlina, gdje se ova konferencija održava, te poslao i poruku kojom je sumirao prvi dan ovog događanja

02.11.2023. 20:45
  • Podijeli:
konakovic (2)-6458dda15b32f.webp Foto: Anadolija

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković oglasio se na društvenim mrežama nakon prvog dana Ministarske konferencije "Veća, jača EU čini EU spremnom za proširenje, a buduće članice spremnim za pristupanje."

Konaković je objavio nekoliko fotografija iz Berlina, gdje se ova konferencija održava, te poslao i poruku kojom je sumirao prvi dan ovog događanja.

"Spremanje Europske unije za proširenje i buduće članice za pristupanje.

Činjenica da redovno sudjelujemo na važnim sastancima s državama članicama EU ukazuje na to da više nije pitanje hoće li EU proširiti, već kada će to učiniti", objavio je Konaković.

Možete vidjeti atmosferu s prvog dana ove konferencije ovdje:

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()