Komšić primio akreditive ambasadora Holandije i Francuske

Komšić je zahvalio za principijelan stav Vlade Holandije kada je dalje proširenje EU u pitanju

13.09.2023. 17:42
  • Podijeli:
Hendrik Gerit Kornelis van den Dol i Zeljko Komsic-6501d648c2c2f.webp Foto: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je akreditive novoimenovanog holandskog ambasadora u BiH Hendrika Gerita Kornelisa van den Dola, koji je poručio da Holandija ostaje snažan zagovornik evroatlantskih težnji BiH i biće veoma angažovana u potrebnim reformama, posebno u sferi vladavine prava.

Van den Dol je rekao da je proširenje EU, prije svega, proces zasnovan na zaslugama, te se nada da će u svom mandatu svjedočiti opipljivom i održivom napretku BiH u ključnim prioritetima koje je definisala Unija.

Iz Predsjedništva je saopšteno da je na ceremoniji predaje akreditiva razgovarano o bilateralnim odnosima i regionalnoj saradnji.

Komšić je zahvalio za principijelan stav Vlade Holandije kada je dalje proširenje EU u pitanju.

Komšić je danas primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Francuske u BiH Fransoe Delmasa, te zahvalio za podršku te zemlje evropskoj perspektivi BiH i činjenici da je Francuska opredijeljena za dalju pomoć BiH u svim oblastima, posebno kada su u pitanju evroatlantske integracije.

Delmas je rekao da mu je želja da tokom mandata u BiH radi na produbljivanju prijateljskih veza i zbližavanju dvije zemlje za dobrobit svih građana BiH, a namjerava, kako je pojasnio, da doprinese zajedničkoj izgradnji evropske budućnosti, zasnovanoj na evropskim vrijednostima vladavine prava, slobode, mira, pravde i prosperiteta za sve.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()