Komšić pozdravio odluku američkog Kongresa: To već godinama tvrdimo

Član Predsjedništva BiH smatra da je to posebno važno s aspekta presuda Evropskog suda

21.09.2022. 10:08
  • Podijeli:
komsic-zeljko-denis-kapetanovic-pixsell.jpg

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Predstavničkog doma američkog Kongresa koji je usvojio prijedlog Zakona o odvraćanju destabilizirajućih akcija u BiH.

U svom komentaru, Komšić je objasnio kako je ovo naročito važno s aspekta presuda Evropskog suda za ljudska prava.

"Posebno je važno to što se fokus daje na provođenje pet presuda Evropskog suda za ljudska prava iz Strazburu, a ne na presudu Ljubić koja je implementirana, pa se zato i ne pominje, a što godinama tvrdimo", rekao je Komšić.

Naglasio je kako se slično govorilo i tokom razgovora o izmjenama izbornog zakona.

"To isto govorili smo i tokom pregovora oko izmjena izbornog zakona, i ovakav zakon u konačnici najbolje pokazuje to da naša politika se dosljedno drži demokratskih standarda, ne gubeći strpljenje i vjeru u to da će to prepoznati naši prijatelji", kazao je Komšić.

Podsjetimo, Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je prijedlog Zakona o odrvraćanju destabilizirajućih akcija u BiH. Zakon određuje sankcije stranim osobama koje podrivaju Dejtonski mirovni sporazum ili na drugi način prijete stabilnosti Bosne i Hercegovine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()