Kolegijum za evropske integracije jednoglasno prihvatio dokument za predstojeći sastanak SSP-a

Kolegijum za evropske integracije je prioritetnim ocijenio izradu programa integrisanja BiH u EU, jednog od ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU

13.07.2023. 18:49
  • Podijeli:
drzavne-institucije-armin-durgut-pixsell.jpg

Kolegijum za evropske integracije jednoglasno je danas prihvatio dokument za predstojeći sastanak Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje između EU i BiH, koji je najavljen za 19. jul u Briselu.

Na sjednici Kolegijuma, kojim je predsjedavala predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto, istaknuto je da je članstvo u EU strateško opredjeljenje BiH o kojem postoji puni konsenzus svih nivoa vlasti koje zajednički, u skladu sa ustavnim nadležnostima i dosljednom primjenom mehanizma koordinacije, rade na ispunjavanju 14 prioriteta.

Kolegijum za evropske integracije je prioritetnim ocijenio izradu programa integrisanja BiH u EU, jednog od ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Prethodno je usvojen izvještaj o realizovanim aktivnostima u okviru izrade programa integrisanja BiH u EU, te donijeti zaključci s ciljem izvršavanja svih obaveza u izradi tog važnog programa.

Radi bržeg pristupa EU, Kolegijum za evropske integracije naložio je radnim grupama za evropske integracije da do kraja oktobra dostave Komisiji za evropske integracije akcioni plan usklađivanja propisa u BiH s propisima EU i akcioni plan za realizaciju preporuka Evropske komisije, a koji se odnosi na mjere koje ne predstavljaju usklađivanje propisa.

Sastanak Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje 19. jula biće prvi nakon što je BiH dobila status kandidata i očekuje se da će biti prepoznat napredak BiH na ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, navode iz Savjeta ministara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()