Koalicija u RS na okupu: Poštujemo zakon i volju naroda

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao da su izbori bili fer i pošteni

05.10.2022. 16:41
  • Podijeli:
sastanak_koalicija_una-1664980984287.webp Foto: Una

Koalicija političkih partija koju čine SNSD, SP, Ujedinjena Srpska, DEMOS, NPS, NDP formiraće vlast u Republici Srpskoj i jedinstveno će nastupiti na nivou BiH, rečeno je danas u Banjaluci nakon sastanka predstavnika ove kolicije.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su opšti izbori u BiH bili fer i pošteni.

"Izbori su bili fer i pošteni iako ostaje mogućnost nekih nepravilnosti, što ne može ugroziti ovaj proces", rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da Republika Srpska ostaje stabilna i da je uloga Srbije u izbornom procesu u BiH bila korektna i da treba prestati sa spekulacijama u tom smislu.

Predstavnici koalicionih partija smatraju da protesti na ulici, koje su najavili predstavnici partija okupljenih oko SDS-a i PDP-a, ne mogu donijeti ništa dobro, ali da svako ima pravo da iskaže nezadovoljstvo.

Darko Banjac, lider NPS-a kazao je novinarima da su građani RS izglasali i izabrali novog predsjednika i člana Predsjedništva iz Republike Srpske.

“Stvari su jasne, ja znam da onaj ko gubi može da se buni. Što se nas tiče izborni proces je završen. Stranke koalkicije su i dalje na okupu, imamo većinu u Narodnoj skupštini RS i idemo dalje da gradimo Republiku Srpsku”, rekao je Banjac.

Petar Đokić, lider socijalističke partije istakao je kako je CIK BiH kazao da nema vidljivih  prijava i nepravilnosti.

"Mislim da ne treba razvijati sumnju u izborni proces. Uvjeren sam da ćemo u buudćnosti čineći Vladu stabilno voditi RS i brinuti o građanima kao i do sada", rekao je Đokić.

Sastanku u Narodnoj skupštini Republike Srpske prisustvovali su lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, predsjednici Socijalističke partije Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()