Ko će danas na konsultacije kod Dodika?

Dodik zakazao sastanke sa političkim predstavnicima u RS

22.11.2022. 10:14
  • Podijeli:
palata-predsjednika-republike-srpske-banjaluka.jpg

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održaće danas konsultacije o formiranju Vlade Republike Srpske, koje počinju u podne.

Na sastanak su pozvani predstavnici svih parlamentarnih političkih partija u RS.

Dodik želi da čuje njihovo mišljenje o pogledima i pitanjima koja su od važnosti za Republiku Srpsku.

Konsultacije će se desiti u toku dana, potvrđeno je za portal UNA, a za sada je poznato da će pored partija koje su zvanično u koaliciji sa SNSD-om, sastanku prisustvovati i predsjednik SPS-a Goran Selak i presjednik DNS-a Nenad Nešić.

Opozicija pak ne želi da razgovara sa Dodikom, pa je tako šef Kluba poslanika SDS u NSRS Vukota Govedarica rekao da SDS ne ide kod Dodika, jer bi to "bilo poražavajuće".

Govedarica je naveo da će SDS reći sve što bude imala nakon formiranja nove Vlade Republike Srpske. On je dodao da ova partija ne želi da učestvuje u konsultacijama jer su, kako je kazao, poznati i premijer i sastav Vlade.

Ni PDP neće biti na konsultacijama kod Dodika. To je potvrdio predsjednik ove stranke, Branislav Borenović.

"Naš stav je poznat, nastavljamo osporavati izborne rezultate za predsjednika Republike Srpske jer smatramo da je na bazi izbornih neregularnosti", izjavio je Borenović.

Kakve političke kombinacije će na kraju činiti vlast u RS možda će biti poznato već danas.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()