Izjave koje su obilježile 2022. godinu

"Pronađeš li humor u svemu - preživjećeš"

  • Podijeli:
Vladici_struja_obracun_foto_TikTok-63ab0018b5437.webp Foto: TikTok

Ni ova godina nije prošla bez izjava pojedinih zvaničnika, koji su svojim riječima nasmijali, ali i šokirali javnost.

Tako je prethodnu godinu, ali i svih onih sedam prije nje Federacija BiH imala priliku da u javnom diskursu, u medijima, na društvenim mrežama gleda i sluša sve “izjave” Fadila Novalića, odlazećeg premijera Federacije BiH.

Mnogo njih je izazvalo smijeh, ali i bijes građana, a većinu tih izjava pojedinci su učinili viralnima, i iskoristili da prave skečeve koji su nadrealistični.

Aner Žuljević, federalni parlamentarac istakao je ranije za portal UNA, istinu o lažima “limenog premijera sa željeznim srcem”, te da je statistika dobra kada se izmišlja.

Fadil je tako izjavio jednom prilikom da "nije poskupilo ulje, samo ga možete kupiti manje".

I nije Fadil Novalić imao “čudne izjave” samo kada je ekonomija u pitanju, premijer je na jednoj lokalnoj televiziji izjavio da je BiH nastala u Dejtonu i bilo je mnogo toga što je federalni premijer koji je na odlasku rekao, a neki poliitički zvaničnici kažu da je većina toga opasno za politiku, ekonomiju, ali i zdravlje građana.

Burne reakcije kod građana izazvala je i izjava Bakira Izetbegovića da će mlade ljude zamijeniti hi-tech roboti.

"Mlade ljude koji odlaze ćemo morati u velikoj mjeri nadoknaditi high tech tehnologijima i robotikom. I oružane snage, dakle, robotima ćemo morati poduprijeti, prije svega dronovima, odnosno letećim robotima," kazao je Izetbegović.

Govoreći o bijelom hljebu i komentarišući potez narodne poslanice Nevenke Marilović, koja je odmah nakon što je položila zakletvu podnijela zahtjev za poslaničku naknadu "bijeli hljeb", poslanica DEMOS-a Spomenka Stevanović je rekla "Bez obzira što izgleda nelogično, ona formalno pravno ima pravo...".

Kao bomba odjeknula je izjava Andree Dorić, koja je kadar SP, da je uz podršku partije došla na funkciju izvršnog direktora "Puteva Republike Srpske" i člana UO Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge.

Zanimljiva gledaocima je bila izjava jednog Sarajlije koji je tokom ankete za UNA TV objasnio šta je Metkovdan i tako nasmijao mnoge.

Viralna je postala i izjava direktora Regulatorne komisije za energetiku RS Vladislava Vladičića, a svi još uvijek pokušavaju shvatiti njegovo objašnjenje kako se obračunava struja.

Ni ove godine nije bilo mnogo kulture dijaloga i međusobnog uvažavanja među političarima. Uz teške riječi i pogrdna imena, najčešće su se "častili" u skupštinskim klupama.

O jednoj sjednici Narodne skupštine RS pričaće se dugo. Izjave Nataše Radulović koja je vodila prvu sjednicu NSRS sa novim sazivom, postale su hit. Njena komunikacija sa poslanicima ukrala je svu pažnju tokom te sjednice. Kako je izgledalo, najbolje pogledajte u video snimku:

Lapsusi i zjave samo su se nizali, kako je godina odmicala činilo se kao da postaju sve učestaliji. Sve bisere nemoguće je skupiti na jednom mjestu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()