I pored najava, Osmica nije smijenjen: Kada odlazi trenutni direktor OSA?

Nepoznato ko će Mehmedagića zamijeniti na trenutnoj funkciji

09.02.2023. 20:23
  • Podijeli:

Iako se danas očekivalo, na sjednici Savjeta ministara nije bilo govora o smjeni direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića.

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković kaže da Mehmedagić mora ići ali i da se isto tako ta smjena mora uraditi u skladu sa zakonom.

"Vjerovatno će to u proceduri biti dva imena koja idu dalje. Onda i oni imaju svoje provjere, to je ozbiljan proces. Ali je važno da sklonimo pritisak koji dolazi iz ovog segmenta jer ovo je osnovni alat za destrukciju koja se trenutno dešava čak i za proizvodnju nemira u Bosni i Hercegovini. Trenutni direktor OSA je zaista šteta da provede vrijeme na toj poziciji", rekao je Konaković.

Ministar bezbjednosti Nenad Nešić kaže da ne zna ko je prijedlog za Mehmedagićevog nasljednika.

"Predlagač koliko sam ja upoznat jeste predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto. Ja danas nisam upoznat ko je prijedlog za direktora OSA", rekao je Nešić.

Koplja među koalicionim partnerima sa nivoa BiH mogla bi se lomiti i oko pozicije direktora Uprave za indirektno-oporezivanje BiH, a o svemu opširnije pogledajte u prilogu Ademira Hrelje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()