Hurtić zbog Krišto neće prisustvovati uručenju ključeva stanova u Vogošći

Svečanom uručenju ključeva i presijecanju vrpce prisustvovat će predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto

01.11.2023. 09:32
  • Podijeli:
sevlid hurtic Patrik Macek - PIXSELL 22-64709f9bc246a.webp Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Najugroženije interno raseljene porodice koje su za mjesto svog integrisanja izabrali Vogošću, danas će dobiti ključeve svojih novoizgrađenih stanova.

Svečanom uručenju ključeva i presijecanju vrpce prisustvovat će predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, ali ne i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić u čijoj je nadležnosti upravljanje i provođenje ovog projekta u BiH.

Ministar Hurtić svečanom uručenju 27 ključeva za isto toliko porodica ne želi prisustovati iz moralnih razloga te zbog opstruisanja ovog projekta putem kojeg je u BiH do sad izgrađeno 2.778 stambenih jedinica, a čijem otvaranju predsjedavajuća Krišto nikada nije prisustvovala.

Zbog toga ministar Hurtić smatra nedopustivim da vrpce presjeca onaj čija politika godinama ne odobrava izdvajanje sredstava iz budžeta za ovaj projekat.

"Ministarstvo već godinama u budžetskom zahtjevu traži sredstva za završetak projekta, a što je i predviđeno međunarodnim sporazumom. Zbog toga gotovo 300 većinom bošnjačkih porodica u Republici Srpskoj nije dobilo krov nad glavom, i pitanje je kada će", saopšteno je iz Ministarstva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()