FBiH danas dobija novo rukovodstvo: Osmorka mora glasati za SDA

Kandidatkinja za predsjednicu FBiH je Lidija Bradara, a za potpredsjednike Igor Stojanović i Refik Lendo

16.02.2023. 09:55
  • Podijeli:
parlament_federacije - una-6388ab6a3bbd6.webp Foto: UNA

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj bi se trebalo izabrati rukovodstvo FBiH održat će se danas.

Kandidatkinja za predsjednicu Federacije BiH je Lidija Bradara (HDZ), a za potpredsjednike Igor Stojanović (SDP) i Refik Lendo (SDA).

CIK je ovjerio njihove kandidature.

Nezvanično, stranke Osmorke će podržati kandidaturu Refika Lende iz SDA, obzirom da ne postoji mogućnost glasanja za pojedinačne kandidate.

Zastupnik SDA Mirsad Zaimović je u izjavi za portal Raport odgovorio je prije nekoliko dana na najave da Lendo potom neće podržati novog mandatara koji nije iz SDA.

"Mi ćemo se držati stava Trojke pred izbore. Oni su držali HDZ kao nezaobilazan faktor jer se već znalo da će imati 13 delegata. Sad to SDA ima u Klubu Bošnjaka. Tako da i njihovim rječnikom – mi smo nezaobilazni. Očekujem da će se napraviti dogovor po kojem se neće moći jedni zaobići, a drugi ne. Očekujem da se tada sjedne i počne razgovara o strukuri vlasti u FBiH", rekao je Zaimović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()