Evo šta o Dejtonskom mirovnom sporazumu misle mladi

Hipoteka prošlosti. Dilema sadašnjosti. Dejtonski mirovni sporazum

22.11.2023. 20:45
  • Podijeli:

"Dejton - juče, danas i sutra" - tema je okruglog stola, koji je održan na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Profesori i studenti ove visokoškolske ustanove, iznijeli su svoje poglede i mišljenja.

Hipoteka prošlosti. Dilema sadašnjosti. Dejtonski mirovni sporazum. S 28 godina distance - sigurno je samo jedno: okončao je rat. Ili, bolje rečeno, transformisao ga u verbalni sukob.

"Način na koji je bošnjačka politička elita zagovara, ne samo zagovara, nego poduzima i određene aktivnosti, u smjeru dalje centralizacije i unitarizacije BiH, upravo najviše šteti toj BiH", poručila je docent na Fakultetu političkih nauka, Nina Sajić.

A šta kažu studenti, na čiji je prijedlog, i organizovan okrugli sto?

"Dobili smo zajedničko mišljenje da su za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali dok se on ne krši. U slučaju kršenja, studenti nisu za dalji nastavak ovakve države", poručila je predsjednik Studentske organizacije na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci, Božana Tintor.

Više u prilogu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()