Evo ko ulazi u Parlament umjesto Heleza, Tegeltije i Konakovića

CIK je odlučio i dodijeliti zamjenski mandat u Skupštini Zapadnohercegovačkog kantona

31.01.2023. 15:10
  • Podijeli:
Vijece Savjet ministara_Anadolija-63d15fe3cd2f8.webp Foto: Anadolija

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine dodijelila je zamjenske zastupničke mandate nakon što su Zukan Helez, Zoran Tegeltija i Elmedin Konaković imenovani za ministre u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Tako bi u Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine umjesto Heleza (SDP), koji je imenovan za ministra odbrane BiH, trebala ući Ermina Salkičević-Dizdarević.

Umjesto Tegeltije (SNSD), imenovanog za ministra finansija i trezora BiH, u Zastupnički dom Parlamenta BiH treba ući Milorad Kojić.

Nadalje, u Zastupnički dom Parlamenta FBiH umjesto Elmedina Konakovića (NiP), koji je sada na funkciji ministra vanjskih poslova, treba ući njegov stranački kolega Amel Mekić.

CIK je odlučio i dodijeliti zamjenski mandat u Skupštini Zapadnohercegovačkog kantona pa bi umjesto Zdenka Ćosića (HDZ), koji ide u državni Dom naroda, u Skupštinu ZHK trebao ući Ivan Leko.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()