Dom naroda: Usvojen prijedlog budžeta Federacije BiH

Budžet je usvojen bez glasova protiv i suzdržanih

27.01.2023. 19:46
  • Podijeli:
parlament_federacije - una-6388ab6a3bbd6.webp Foto: UNA

Na konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, usvojen je prijedlog budžeta Federacije BiH za 2023. godinu sa 69 glasova za.

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojili su budžet koji je okarakterisan kao historijski jer je za 1,1 milijardu KM veći od prošlogodišnjeg budžeta i iznosi 6,7 milijardi KM. Budžet je usvojen bez glasova protiv i suzdržanih.

Usvojeni su i amandmani od 1 do 50, koje je jučer usvojio Zastupnički dom Federacije BiH, iako je Vlada Federacije BiH odbila sve amandmane na Prijedlog budžeta FBiH za 2023.

"Vlada je održala sjednicu i izjašnjenje je na vašim klupama. Vlada je odbila sve amandmane", kazao je premijer Fadil Novalić prije nego se glasalo za amandmane u Domu naroda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()