Dogovor Vučića i Dodika o datumu održavanja Sabora srpskoga naroda: Evo kada će biti poznat

Dodik i Vučić na sastanku u Beogradu razmatrali su sva aktuelna pitanja iz regiona, navodi se u saopštenju.

28.04.2024. 17:39
  • Podijeli:
dodik vučić srna-661e617299723.webp Foto: Srna

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je danas ideju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da datum održavanja Sabora srpskog naroda bude određen neposredno po okončanju održavanja Generalne skupštine UN i glasanja o rezoluciji o Srebrenici.

Dodik je zatražio od Vučića da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske, bude održan odmah po usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, jer, kako kaže, srpski narod mora da pruži snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srbije.

Dodik i Vučić na sastanku u Beogradu razmatrali su sva aktuelna pitanja iz regiona, navodi se u saopštenju.

Vučić je posebno izvijestio Dodika o aktivnostima Republike Srbije i njene delegacije u UN povodom prijedloga NJemačke i drugih velikih sila da se usvoji rezolucija o Srebrenici.

Vučić je istakao da je situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju rezoluciju, gotovo po svaku cijenu.

Takođe, Vučić je obavijestio predsjednika Dodika da je Republika Srbija uložila maksimalne napore da zaštiti ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo.

Dodik je obavijestio Vučića o svojoj posjeti Ruskoj Federaciji i rezultatima te posjete.

O svim ekonomskim projektima i drugim vidovima saradnje, predsjednici Vučić i Dodik razgovaraće 1. maja u Beogradu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()