Dodik: SDA uvela mafiju u obavještajni sektor

Prije 10 godina dogovoreno da se prave regionalni centri UIO u Mostaru i Sarajevu, a da se u Banjaluci pravi centrala UIO i regionalni centar

26.07.2023. 16:35
  • Podijeli:
Milorad Dodik-63f7afa6cb93e.webp Foto: Foto Srna/Borislav Zdrinja/Tanjug

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su i u Mostaru i u Sarajevu izgrađeni i isplaćeni regionalni centri Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH, a da se osporava samo Banjaluka, iako je još prije oko 10 godina sa SDA dogovorena izgradnja centrale UIO u Banjaluci.

Dodik je pojasnio da je prije oko 10 godina sa SDA i liderom te stranke Bakirom Izetbegovićem dogovoreno da se za potrebe UIO prave regionalni centri u Mostaru i Sarajevu, a da se u Banjaluci pravi centrala UIO i regionalni centar, za šta je tada odobreno 56 miliona KM.

"Dio tog novca, 20 miliona KM, oni su potrošili za izgradnju nekog graničnog prelaza i nikad ga nisu vratili na stavku da se u Banjaluci to završi. Kad je trebalo o tome odlučivati, onda su prihvatili hajku koju je ovdje napravila opozicija", naveo je Dodik na Tviteru.

On je istakao da SDA sada ponovo petlja u vezi s izdvajanjem sredstava za kupovinu prostora za UIO u Banjaluci, a u suštini "trojka" sada čisti njihove laži. SDA, kaže, napada "trojku", koja pokušava da to riješi.

"Izetbegović je jedno govorio, slagao, a sada napada druge koji rješavaju njegove bljuvotine", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je "SDA uvela mafiju u obavještajni sektor koja je trebalo da im, prije svega, služi za obračun s Republikom Srpskom".

"Prilikom formiranja vlasti na nivou BiH bilo nam je važno da se taj pritisak na Srpsku skloni, a to je bilo moguće jedino ako izbacite SDA. To smo i uradili", rekao je Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()