Dodik o sastanku s Trojkom i HDZ-om: "Kad postoji volja, postoji i način"

Dogovor o Izbornom zakonu, moguće da bude finaliziran u februaru

18.01.2024. 17:48
  • Podijeli:
milorad_dodik_pixsell-6560c9082002d.webp Foto: Pixsell

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kratko se oglasio nakon sastanka koji je danas u Bakincima pored Laktaša održao sa predsjednicima stranaka Trojke (NiP, SDP i NS) i Draganom Čovićem (HDZ).

"Na današnjem sastanku postignut je važan iskorak o ključnim pitanjima na evropskom putu BiH", saopćeno je iz SNSD-a.

Ističu da je napravljen značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tokom februara.

U saopćenju je navedeno i da su se politički lideri obavezali da nastave konstruktivne partnerske razgovore sa ciljem postizanja dogovora u navedenom roku.

Dodik je putem Twittera poručio sljedeće:

"Кad postoji volja, postoji i način da od naroda izabrani lideri razgovaraju i odlučuju. Današnji sastanak s partnerima iz vlasti sa nivoa BiH je bio konstruktivan, što nas dovodi u poziciju da dogovor o Izbornom zakonu finaliziramo tokom februara."

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je bio domaćin sastanka predsjednika stranaka koje čine koaliciju na državnom nivou. Na sastanak su pozvani Elmedin Konaković (NiP), Nermin Nikšić (SDP), Edin Forto (NS) i Dragan Čović (HDZ).

Sastanak je održan na Dodikovom imanju u Bakincima kod Laktaša. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()