Dodik o presudi Evropskog suda: Potpuno neoprezno i diletantski

“Sada se vidi ko ruši, a ko brani Dejton”, kategoričan je Dodik

30.08.2023. 12:26
  • Podijeli:
Tan2023-07-1816073762_6 milorad dodik SRNA BORISLAV ZDRINJA-64beddc78d668.webp Foto: Tanjug/Srna/Borislav Zdrinja

Potpuno neoprezno i diletantski, ovako predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentariše presudu Evropskog suda za ljudska prava.

“Bosna i Hercegovina ne može da opstane kao zemlja koja bi se gradila na građanskom principu", rekao je ističući da presuda uništava mogućnost "konsocijacije".

Dodik poručuje da će inicirati sjednicu Narodne skupštine u što skorije vrijeme, a na kojoj bi, kaže, trebalo da bude potvrđeno da je pravna procedura, u donošenju takve odluke, prekršena.

“Sada se vidi ko ruši, a ko brani Dejton”, kategoričan je Dodik.

Predložiće kaže, i to da se sa predstavnicima hrvatskog naroda, organizovanog kroz Hrvatski narodni sabor, organizuje koncept odbrane konstitutivnosti.

“Predložiću i to da Republika Srpska ostane pri onome što stoji u Ustavu, a to je da se u Republici Srpskoj bira Srbin za Predsjedništvo BiH”, kaže Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()