Dodik o navodima da je Republika Srpska pred bankrotom: Teška je situacija ali pod našom kontrolom

SNSD jaka i moćna politička partija te da od njenog jedinstva zavisi i RS, rekao je Dodik

03.02.2024. 13:47
  • Podijeli:
srbac_snsd_una 1-65be252149791.webp Foto: Una

Prva sjednica glavnog odbora SNSD-a počela je u Srbcu sa 347 prisutnih. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u svom obraćanju na početku poručio je da je SNSD jaka i moćna politička partija te da od njenog jedinstva zavisi i RS.

“Amerika i zapad žele da ostvare uticaj, za njih su dva najvažnija pitanja tj. dva glavna problema su Kosovo i Metohija i RS i na tome su angažovani, Ti napori su u zadnje vrijeme ubrzani i postoji dosta nervoze. Njihovi potezi su postali očajnički,” rekao je Dodik

SNSD bira potpredsjednika stranke, članove političkog i ekonomskog savjeta, generalnog sektetara, predsjedništvo, ali će se raspravljati o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

“Mi možemo računati samo na Srbiju, Zzpadni interesi su nespojivi sa srpskim nacionalnim interesima, mi ponekad možemo da budemo bahati da ne znamo sta hoćemo ali uvijek uradimo pravu stvar, nije novo kada kažem da živimo u nestabilnim međunarodnim odnosima ” rekao je Dodik

Dodik kaže da SNSD može da računa samo na koalicione partnere ,ali da trebaju pokušati raditi sa opozicijom. Osvrnuo se i na njihov rad.

“Opozicija je konfuzna i neorganizovana, teško je računati da moraju da se uključe u dominaciju RS i njenih prava, u SDS-u su više oni koji su spremni da razgovaraju sa kolonijalnom upravom, a ne sa nama, a PDP je destruktivan oni su vise nevladina organizacija nego stranka, oni su potpuno podređeni zapadnim interesima, samom tim sto prihvataju lažnog visokog predstavnika” kaže Dodik

Istakao je i da nije tačno da je RS propala i da je pred bankrotom, te da su to neistine.

“Teška je situacija ali je pod našom kontrolom” kaže Dodik

Osvrnuo se i na suđenje pred Sudom BiH za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH (kojeg ne priznaju vlasti u RS) Kristijana Šmita.

“Ovdje sjedi predsjednik koji je svoj život posvetio za borbu za RS, ja sam neposlušan jer ne slušam visokog predstavnika koji nije legitiman i ja sam zato pred sudom, Milorad Dodik neće otići odavde, ja ću da se žrtvujem za RS i ja od toga neću odustati” poručio je Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()