Dodik nakon izjašnjavanja na ročištu: Ovo je čisto politički proces

On je rekao da je dobio optužnicu na latinici, a da je tražio da bude na ćirilici

16.10.2023. 13:41
  • Podijeli:

U Sudu BiH danas je održano ročiste u predmetu “Ukaz” u kojem su optuženi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i v.d. direktor Službenog glasnika RS Miloš Lukić.

Dodik nije htio da ustane kad mu se obratila sudija Jasmina Ćosić Dedović, koja je umjesto njega konstatovala da optuženi negira krivicu.

Predsjednik Republike Srpske se pred sudom nije izjasnio, jer, kako je rekao, ne razumije optužnicu.

Nakon ročišta rekao je da je protiv njega pokrenut čisto politički proces bez ikakave pravne osnove, u kojem se žele obračunati sa Srpskom i sa njim kao predsjednikom.

"Braniću se ovdje kao predsjednik Republike. U Sudu su istaknute dvije zastave - BiH i Federacije BiH, a nema zastave Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima nakon izjašnjavanja na ročištu i izlaska iz Suda BiH.

On je rekao da je dobio optužnicu na latinici, a da je tražio da bude na ćirilici.

Dodik je rekao da je optužnica nerazumljiva jer je na bazi činjenice da Kristijan Šmit proglašava zakone i da svako ko ne poštuje njegovo nedjelo može u zatvor.

"Stranac je nametnuo određen akte i kao nigdje u svijetu rekao da se, ako se ono što on kaže i učini ne poštuje - ide u zatvor. Prvi sam koji je po tome osnovu ovdje doveden", naglasio je Dodik.

On je rekao da je Sud BiH neustavan i time i nelegalan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()